>Mans Unides, en marxa per ajudar els damnificats

Mans Unides, en marxa per ajudar els damnificats

Mans Unides es solidaritza amb el dolor del poble haitià i a hores d’ara estudia i prepara, al costat dels nostres socis locals, diferents projectes de col·laboració que permetin pal·liar la situació de les famílies afectades. Com actua Mans Unides a les emergències?

Cinc dies després que l’ull de l’huracà toqués terra a Haití, les xifres de víctimes que ofereixen el govern haitià i autoritats locals són dispars.

Segons l’últim balanç provisional donat a conèixer per Protecció Civil, Matthew va deixar al seu pas per Haití 336 morts, quatre desapareguts, 211 ferits i 61.537 persones en albergs. No obstant això, fonts d’organismes d’ajuda humanitària i autoritats locals aseguranque les víctimes són ja més de 1.000 i que hi ha 900.000 damnificats que necessiten ajuda humanitària.

Milers d’haitians romanen en albergs des que van ser evacuats per les autoritats de les seves precaris llars a les zones més vulnerables a l’huracà Matthew, principalment en les regions sud i sud-oest del país.

El president interí d’Haití, Jocelerme Privet ha declarat tres dies de dol nacional des de diumenge, per les víctimes provocades pel pas de l’huracà Matthew. (10 d’octubre de 2016 www.mansunides.org)

 

2016-10-17T10:36:58+00:00