Plataforma d'entitats Cristianes

Un any des de l'Acord UE-Turquia: Passos en la mala direcció

dc111f6c

 

Càritas diocesana de Barcelona

24/3/17

El 18 de març de 2016 els membres del Consell Europeu (Caps d'Estat i de Govern) es van reunir amb el seu homòleg turc per signar una declaració en la qual van acordar mesures addicionals per "posar límits a la migració irregular des de Turquia a la UE".

Es tracta d'un acord internacional disfressat sota el nom de declaració. Un acord internacional que furts el control democràtic del Parlament Europeu, ja que l’acord no ha estat objecte de ratificació ni està publicat en cap Diari Oficial. A més, l'acord genera discriminació sobre la base de la nacionalitat, ja que només contempla el reassentament des de Turquia de persones sirianes.

Conferència quaresmal amb els Grups d'oració i Amistat

El dia 29 de març Mn. Josep m Jubany Delegat diocesà de Pastoral Social oferirà  la conferència "Una mirada cristiana a la crisi dels refugiats". Serà a les 20h al Centre parroquial Sant Vicenç de Sarrià (c/ Pare Miquel Serra,8)

CASA NOSTRA CASA VOSTRA CONTINUA

Mani Volem Acollir febrer2017


VALORACIÓ DE LA CAMPANYA A LA PLATAFORMA D’ENTITATS CRISTIANES AMB ELS IMMIGRANTS

Més de 500.000 persones a la manifestació «Casa Nostra Casa Vostra» del 18F per l’acollida dels refugiats estan servint per pressionar la Generalitat de Catalunya: «no es pot espolsar les responsabilitats de sobre», diuen els responsables de la campanya. Aquesta és una de les conclusions que es van aportar a la reunió de valoració de la Plataforma d’Entitats Cristianes amb els Immigrants (de la qual ACO forma part).