Plataforma d'entitats Cristianes

La Plataforma d’entitats cristianes amb els immigrants condemna la mort de 15 persones a Ceuta

Captura de pantalla 2013-12-09 a las 14.45.41

Nota de premsa

La Plataforma d’entitats cristianes amb els immigrants condemna la mort de 15 persones a Ceuta i reivindica que les polítiques d’immigració respectin els drets humans

La protecció de la vida i de la dignitat de les persones i garantir que aquestes puguin emigrar a altres països per trobar feina haurien de ser les prioritats de les polítiques europees de fronteres, d’immigració i d’asil. Aquestes són les reivindicacions de la Plataforma d’entitats cristianes amb els immigrants en resposta a l’episodi de la mort, el 6 de febrer, de 15 persones immigrants a Ceuta quan tractaven d’entrar en territori espanyol.

 

Els representants d’aquestes entitats, en la seva reunió mensual del 20 de febrer, van expressar el seu dolor, tristesa i indignació per aquests fets, i van pregar junts per les persones que van morir o resultar ferides, com també per tots aquells immigrants que han mort recentment en circumstàncies semblants a la Mediterrània.

 

 

Carta de l'Arquebisbe de Tànger sobre el problema de l'emigració

muerte-en-ceuta0011

 

Santiago Agrelo Martínez obispo de Tanger: "Llevo días sin conexión a Internet. Sólo ahora puedo colgar en el muro la circular que escribí para la Iglesia de Tánger como toma de conciencia ante los muertos en la frontera de Ceuta.


Tánger, 7 de febrero de 2014

A los fieles laicos, a las personas consagradas y a los presbíteros de la Iglesia de Tánger: Paz y Bien.

No te cierres a tu propia carne:

Nota sobre la problemàtica dels assentaments d'inmigrants en naus industrials i altres espais a BCN

180113assentaments6R

logo plataforma

 

A Barcelona prop de 300 immigrants malviuen en condicions infrahumanes en naus industrials o en altres locals ocupats. Ja sigui per motius econòmics o perquè no tenen permís de residència, aquestes persones no han pogut accedir a un habitatge digne i s’han vist abocades a aquesta situació. Una sentència d’un jutjat de Barcelona dictada recentment ha decidit el desallotjament d’un d’aquests assentaments, al carrer Puigcerdà.

Des de la Plataforma d’entitats cristianes amb els immigrants considerem que aquests assentaments són una realitat especialment dolorosa i contrària als drets humans i que posa al descobert el fracàs de les polítiques de regulació migratòria, acollida i integració social dels immigrats.

A Lampedusa hem naufragat tots

papa

 

logo plataforma

La Plataforma d'entiats cristianes amb els immigrants manifesta:

 

  • Reivindiquem que les polítiques migratòries es regeixin per criteris d’humanitat i que tinguin com a prioritat el reconeixement dels drets de les persones, especialment dels menors no acompanyats
  • Aquest canvi només serà possible si els estats membres de la UE s’hi comprometen i s’hi impliquen cooperant de forma efectiva per al desenvolupament i la pau en els països africans i de l’orient mitjà

    Nota de Premsa sobre l'entrada d'organitzacions al CIE de Barcelona

    1325020160029ciesdn

     


    1. La Plataforma d’entitats cristianes amb els immigrants, que aplega una vintena d’organitzacions que treballen entorn al fet migratori, expressa la seva alegria i satisfacció per la resolució judicial del passat dia 28 de juny que autoritza l’entrada d’ONG en el Centre Internament d’Estrangers de Barcelona per a l’atenció social de les persones internades.