Caminem junts en la diversitat

Celebració diocesana Jornada del migrant 2014

Captura de pantalla 2014-01-29 a las 14.14.01

 

 

El diumenge 19 de gener, l’Església celebrà la Jornada de l’Emigrant i del refugiat. És una efemèride amb una llarga tradició, fou establerta pel Papa Benet XV, en 1914. Enguany fa cent anys. Amb motiu d’aquesta Jornada, Càritas Diocesana, la Delegació de Pastoral Social de Barcelona, i el col·lectiu “ Caminem junts amb la diversitat” van programar alguns actes. Unes setmanes abans es van adreçar a totes les parròquies de l’Arquebisbat, enviant-los un cartell a on s’anunciava la Jornada, i a on constava el lema d’aquest any. “ Caminem junts amb la diversitat. Font de riquesa”, també se’ls lliurà un exemplar del missatge, que va escriure el Papa Francesc per aquesta Jornada, tot convidant-les que organitzessin alguns actes a on és poses de manifest la realitat multicultural de les nostres comunitats. Igualment el “Full Dominical” publicà un extra, a on hi havia una crònica detallada de totes les activitats que aquestes tres entitats havien realitzat durant l’any 2013.


 

 

Jornada mundial dels migrants i refugiats

Captura de pantalla 2014-01-08 a las 12.08.56

 


El diumenge dia 19 de gener, l’Església celebra la Jornada mundial del dia mundial del migrant i el refugiat. És una jornada amb una llarga tradició. Enguany es celebra els 100 anys de la seva institució pel Papa Benet XV l’any 1914.

La Delegació de Pastoral Social i Càritas Diocesana de Barcelona han organitzat una trobada diocesana pel diumenge dia 26. Es celebra una setmana després perquè el diumenge 19 es pugui celebrar en les parròquies. La Delegació de Pastoral Social es posa a la disposició  de les parròquies per suggerir guions de missa, guions homilètics i esquemes d'assemblees parroquials.

La celebració serà en la Parròquia de Crist Rei de Barcelona (plaça Jardins d’Elx (s/n) amb el lema “Caminem junts en la diversitat, font de riquesa”. L’objectiu d’aquesta jornada és visualitzar diocesanament la comunió entre tots els creients indistintament del lloc de neixement i prendre consciència de que som una Església multicultural i això és font de riquesa. L’acte començarà a les 12 del migdia amb la cel·lebració de l’Eucaristia i després hi haurà un temps de convivència, dinar plegats i una pregària final. Acabarà cap a les 5 de la tarda.

Hi sou convidats tothom. No és només per migrants, tots formem una mateixa Església.

Jornada Mundial de les Migracions: La diversitat, font de riquesa

Caminem junts en la diversitat

La diversitat Font de riquesa, amb aquest lema , el diumenge cia 27 de gener, se celebra en la Parròquia Mare de Déu de Bellvitge, la jornada mundial de les migracions. La Jornada fou organitzada pel col·lectiu " caminem junts en la diversitat" junt amb n Càritas i la Delegació de Pastoral Social del Bisbat de Barcelona.