Crònica de la V Trobada d’entitats cristianes d’immigrants

Caminem junts en la diversitat

El dia 7 de juny, tingué lloc la V Trobada d’entitats cristianes d’immigrants. Aquestes trobades començaren el gener de 2008 amb el lema “L’Església de Barcelona, caminant amb la diversitat” i són convocades i organitzades per diferents col·lectius d’immigrants, el Departament d’immigració de Caritas i la Delegació de Pastoral Social de l’Arquebisbat.

La trobada del dia 7 es dedicà a la formació i girà al voltant de la figura de Sant Pau: “Pau, l’apòstol dels pobles”. Tingué lloc en el col·legi de Sant Ramon de Collblanch a l’Hospitalet de Llobregat.

Hi assistiren 250 persones de diferents procedències: llatinoamericans, filipins, polonesos, xinesos, ucrainians, guineans,.. L’acte s’inicià a les 11 del matí amb una conferència del Pare Rafel Gasol, salesià. El P. Gasol feu una presentació molt pedagògica de l’activitat missionera de Sant Pau, així com dels principals temes que l’Apòstol desenvolupà en les seves cartes.

Després, per comunitats lingüístiques, es reflexionà sobre el que el ponent havia expressat.

Al migdia, es compartí el dinar, una bona paella i a la sobretaula hi hagué una actuació de danses del Paraguai i el P. Hèctor Raul Zimmer de la comunitat dels ucrainians, ens sorprengué a tots com animador de la vetllada.

En un ambient de bona amistat es lliurà a Juana Martín Martín, cap del Departament d’immigració de Caritas, un bonic ram de flors com a reconeixement de la seva llarga trajectòria en el món de la immigració. Aquest senzill homenatge s’uneix al que la Generalitat li feu amb la concessió de la Creu de Sant Jordi d’enguany.

L’acte finalitzà amb la celebració de l’Eucaristia a la Parròquia de Sant Ramon de Collblanch. Fou en el marc d’aquesta celebració on cada grup compartí amb tots les reflexions del matí. En l’Eucaristia, com és habitual en aquestes trobades, participaren totes les comunitats amb els seus cants i ofrenes.