Pregària contra el tràfic d’éssers humans

2 cartel-trata-catalan

 

Amb motiu de la festa de Santa Bakhita s’ha establert ja fa uns anys el dia Internacional de pregària i reflexió contra el tràfic d’éssers humans. Jornada promoguda per les Unions Internacionals dels Superiors Generals de Congregacions, pel Pontifici Consell per a  la pastoral dels Migrants itinerants i pel Consell Pontifici per a la Justícia i la Pau.

 0I el Papa Francesc, un any més, recolzat per aquestes entitats, ens convida a pregar. Des de l’inici del seu Pontificat, el Papa Francesc ha denunciat moltes vegades el tràfic d’éssers humans, definint-lo com «un crim contra la humanitat» i cridant a tots a enfrontar aquesta realitat. “Necessitem tant eliminar les causes d’aquest fenomen tan complex com també assistir adequadament les persones que cauen en els paranys de la tracta”(Paraules del Papa Francesc als membres del Grup Santa Marta i RENATE, octubre-novembre 2016).

 Malauradament el nombre de víctimes augmenta cada any. Milions d’homes i dones, nens i adults són víctimes de la tracta a tot el món. Persones en estat d’esclavitud es venen com una mercaderia, prostitució, tràfic d’òrgans, esclavitud laboral, nens per a la mendicitat…., i tantes altres  esclavituds que ens envolten. 

A la nostra ciutat i amb coordinació de les religioses Adoratrius, la Delegació de Pastoral Social i la Parròquia de Santa Tecla amb la d'enguany farem la pregària que per aquesta ocasió s’ha preparat, unint-nos a totes les Diòcesis,

Et demanem, si és possible, enviar el cartell adjunt a totes les Congregacions per participar en aquesta vigília de pregària que tindrà lloc, el dijous dia 9 de febrer, a les 20'30, a la parròquia de Santa Tecla de Barcelona, Av. de Madrid, 107

Li adjuntem un cartell que agrairíem que col·loques en el mural d'anuncis

Mn Josep m Jubany

Delegat pastoral social, Barcelona