Setmana contra la pobresa

Captura de pantalla 2016-10-21 a las 11.25.54

Setmana contra la pobresa: Càritas secunda a tot el país les mobilitzacions sota el lema «No deixem a ningú enrere»

Entre el 14 i el 21 d’octubre, ciutats i places de tot Espanya acullen mobilitzacions i marxes per “exigir solucions basades en drets”

 

Càritas secunda a tot Espanya la intensa agenda de mobilitzacions quel’Aliança Espanyola Contra la Pobresa i Pobresa Zero convoquen en el marc de la Setmana contra la Pobresa sota el lema “No deixem ningú enrere. Exigim solucions basades en drets!”.

Del 14 al 21 d’octubre, ciutats i places de tot el país acolliran actes i marxes que se celebraran com cada any al voltant del 17 d’octubre, Dia Internacional per a l’Eradicació de la Pobresa. Amb aquest motiu, les entitats socials llancen a tota la ciutadania una invitació perquè es mobilitzi i demandi conjuntament que s’acabi amb un model de creixement que empobreix dins i fora d’Espanya.

“Hem vist en les últimes dècades assenyalen els organitzadors– una transferència massiva de poder des del sector públic als interessos privats, un impuls a la liberalització econòmica i financera, una creixent desigualtat, pobresa i destrucció del medi ambient, producte de polítiques centrades en els interessos d’una minoria “.

Per això, aquest any es posa l’accent en els efectes negatius de processos com el TTIP, el CETA i el Tisa, que, com subratllen els convocants, “són intents d’aprofundir i fer irreversibles aquests processos de despossessió”.

Què volem?

Les entitats que participen en els actes de la Setmana contra la Pobresa centra les seves reivindicacions en quatre apartats:

  • Solucions basades en drets i justícia per acabar amb les desigualtats i frenar l’increment de la pobresa, de les desigualtats i el deteriorament mediambiental en qualsevol lloc del planeta.
  • Polítiques coherents amb la defensa dels drets humans i la protecció mediambiental en tot el planeta. No es tracta només d’augmentar la quantitat de pressupost sinó també la qualitat de les polítiques.
  • Rebuig dels tractats comercials com el CETA, el Tisa, o l’TTIP que, negociats a esquenes de la ciutadania, amenacen la democràcia, multipliquen el poder de les multinacionals i limiten els drets de la ciutadania i la protecció del medi ambient.
  • Justícia Fiscal a través de polítiques tributàries justes, progressives i suficients, que sostinguin les polítiques socials i mediambientals. Demanem la transició cap a un model energètic sostenible, i el compliment dels drets econòmics socials i culturals.