Delegació Pastoral

Homilia del viatge del Papa Francesc a Lampedusa

1373287020338

El primer viatge oficial del papa Francesc fora de Roma ha estat a l'illa italiana de Lampedusa, a la qual cada any arriben milers d'immigrants africans i asiàtics indocumentats. El papa ha oficiat allà una missa multitudinària per les milers de persones que han perdut la vida en el seu intent d'arribar a Europa i ha criticat la indefenrencia davant aquestes morts.


Us transcribim aquesta homilia del viatge del Papa Francesc a Lampedusa.

Nota sobre la problemàtica dels assentaments d'inmigrants en naus industrials i altres espais a BCN

180113assentaments6R

logo plataforma

 

A Barcelona prop de 300 immigrants malviuen en condicions infrahumanes en naus industrials o en altres locals ocupats. Ja sigui per motius econòmics o perquè no tenen permís de residència, aquestes persones no han pogut accedir a un habitatge digne i s’han vist abocades a aquesta situació. Una sentència d’un jutjat de Barcelona dictada recentment ha decidit el desallotjament d’un d’aquests assentaments, al carrer Puigcerdà.

Des de la Plataforma d’entitats cristianes amb els immigrants considerem que aquests assentaments són una realitat especialment dolorosa i contrària als drets humans i que posa al descobert el fracàs de les polítiques de regulació migratòria, acollida i integració social dels immigrats.

Inauguració dels nous espais de Sant Pau del Camp

inauguracio 1

El passat dimarts 2 de juliol es va fer un acte de inauguració dels nous locals adaptats per diverses Delegacions de l’Arquibesbat de Barcelona a Sant Pau de Camp. Concretament des del passat 8 d’abril tenim la seu social en els locals parroquials d’aquesta església del Raval delegacions diocesanes d'Apostolat Seglar, Confraries i Germandats, Ecumenisme, Pastoral Obrera, Pastoral Social, Pastoral de la Salut, Secretariat de Pastoral Gitana i Secretariat de Pastoral Penitenciària.

Nota de Premsa sobre l'entrada d'organitzacions al CIE de Barcelona

1325020160029ciesdn

 


1. La Plataforma d’entitats cristianes amb els immigrants, que aplega una vintena d’organitzacions que treballen entorn al fet migratori, expressa la seva alegria i satisfacció per la resolució judicial del passat dia 28 de juny que autoritza l’entrada d’ONG en el Centre Internament d’Estrangers de Barcelona per a l’atenció social de les persones internades.

 

 

Peregrinació a Barbastre

alcoi 2013 798

Com ja és tradició, propers a la Festa Litúrgica (4 de maig) de la XVI Beatificació de Ceferino Jiménez Malla, "El Pelé", la Pastoral Gitana de Barcelona es va unir a la IX Pelegrinatge internacional del Poble Gitano, a Barbastre (Osca), el passat diumenge 28 d'abril.