Delegació Pastoral

La verge del Carme, la calma dels pescadors

V-CARME-17-24

Al voltant de 600 persones es reuneixen al port per venerar la patrona de la gent de mar

16 juliol, 2017 - ESGLÉSIA DE BARCELONA

La patrona de la gent de Mar, la Mare de Déu del Carme, ha sortit un any més a espatlles dels seus devots pels voltants del port. És la gran cita de tots els pescadors, mariners i tots els treballadors i familiars de la zona portuària que, als voltants del 16 de juliol, surten per venerar la seva protectora.

Mensaje del Dicasterio Servicio del Desarrollo Humano Integral jornada Domingo del Mar

189-53d926adbc8ec

Con motivo de la jornada dedicada al Domingo del Mar que este año cae hoy, domingo 9 de julio, el Dicasterio para el Servicio del Desarrollo Humano Integral ha enviado a los capellanes, voluntarios, amigos y bienhechores del Apostolado del Mar un mensaje de buenos deseos y agradecimiento por el trabajo que desarrollan. En particular, el mensaje recuerda la importancia de la protección de los derechos de cuantos trabajan en el mar, reconocidos en la Convención del Trabajo marítimo de 2006 y anuncia el XXIV Congreso Mundial del Apostolado del Mar, dedicado a la pesca y a los pescadores, que se celebrará en Kaohsiung – Taiwan, en octubre de 2017.

 

"Entre els que viuen al carrer, augmenten els que tenen feina legal"

4726
El programa El Mirador de l'actualitat ha analitzat aquest dimecres la dura realitat dels sense llar, a partir del fet que més de 1.000 rostres (la xifra que reflecteix l'últim recompte a Barcelona) representen més de 1.000 històries i més de 1.000 raons per estimular l’acció social contra aquest problema.
 

 

Declaració ecumènica conjunta per al Dia Mundial del Refugiat 2017

73

Dimarts, 20 de juny de 2017. La Bíblia cristiana ens relata la història de dos homes, Pere i Corneli, amb creences religioses i cultures completament diferents, que en trobar-se van descobrir que Déu els tenia preparada una destinació comuna que cap dels dos havia comprès abans. Van aprendre que l'Esperit Sant derroca murs i uneix aquells que pensen que no tenen res en comú.

Jornada de Convivència a Solsona de les comunitats catòliques de migrants de Barcelona

IMG-20170620-WA0001

Jornada de Convivència a Solsona de les comunitats catòliques de migrants de Barcelona.

El diumenge dia 18 de juny , festivitat del Corpus, el col·lectiu ” Caminem Junts amb la diversitat”.- Col·lectiu, que forma part de Càritas Diocesana i de la Delegació de Pastoral Social de l’Arquebisbat de Barcelona integrat per comunitats de migrants i parròquies amb presencia significativa de persones nascudes fora del país-, organitzà , com cada any , la convivència de final de curs. Fou la vuitena edició. En aquestes convivències es visiten diferents indrets de Catalunya, enguany fou a Solsona i al Santuari del Miracle.