>Immigració a grans ciutats d’Europa
Immigració a grans ciutats d’Europa 2018-02-26T08:47:32+00:00

Immigració a grans ciutats d’Europa

Immigració a grans ciutats d'Europa
Des de 1989, un cop l’any, els líders actius de la Pastoral per als Migrants, a partir de diverses grans ciutats d’Europa, es reuneixen per parlar sobre i compartir la seva experiència.
  • 2006: del 12 al 15 març de 2006, els funcionaris de la Pastoral dels Migrants a 16 grans ciutats d’Europa es van reunir a Milà sobre el tema: “Migracions Europees d’est a oest, aprendre a viure junts.” Fet a Milà, 15 març 2006 Van estar representats: Amsterdam, Barcelona, Brescia, Brussel · les, Colònia, Düsseldorf, Getafe, Göteborg, Lucerna, Lió, Madrid, Milà, París, Roma, Torí, València.
  •  2007: del’11 al 14 març de 2007, representants de la Pastoral dels Emigrants 15 principals ciutats d’Europa es van reunir a Colònia. Aquest tema de la conferència 17 va ser: La migració femenina, un riu silenciós però poderós Les ciutats van estar representades: Amsterdam – Barcelona – Brussel · les – Colònia – Dusseldorf, Lucerna – Luxemburg – Lió – Milà – Mölndal, París – Estocolm – Stuttgart – Torí – Viena
  •  Els responsables de la Pastoral dels Emigrants de catorze ciutats d’Europa es van reunir a Lió, 2-5 març de 2008. El tema d’aquesta reunió va ser: Famílies de la migració. L’esperança i el desafiament per a l’Església. Van ser representades les ciutats: Bale, Barcelona, Brussel · les, Colònia, Düsseldorf, Ginebra, Lucerna, Luxemburg, Lió, Milà, París, Roma, Torí, Viena.
  • 2009: Del 8 al 11 de març del 2009 a Viena (Àustria) en qualitat de representants de la Pastoral dels Migrants de les ciutats de Barcelona, Paris (Servei Nacional de la Pastoral del Migrants), Brussel·les, Milà, Lió, Colònia, Turí, Luxemburg, Dusseldorf, Lucerna, Basilea i Viena, ens trobem durant el 20ª trobada sobre el tema: Africans a Europa. L’acostament pastoral per a una trobada indispensable.
  • 2010: Ens hem trobat a Barcelona, del 7 al 10 de març de 2010, representants de la Pastoral d’Immigrants de les ciutats de Viena, Brussel · les, Lió, Frankfurt, Colònia, Milà, Roma, Torí, Luxemburg, Basilea, Friburg, Barcelona i del servei Nacional de la Pastoral de Migrants de França i de la Comissió de Migracions de la Conferència Episcopal Espanyola, en el 21 ª trobada. El tema ha estat la Pastoral amb els joves immigrants.
  • 2011: Del 13 al 16 de març de 2011, a Milà, s’han reunit els responsables de la Pastoral amb els Migrants a les ciutats de Viena, Brussel · les, Lió, Colònia, Milà, Torí, Asti, Basilea, Friburg i Barcelona.

Reunions

Cada any en una ciutat diferent als voltants de la primera quinzena de març on es troben representants de diverses Diòcesis per tractar una temàtica relacionada amb les migracions i emetre un comunicat final.

Diòcesis Integrants

Les ciutats del 2011 són : Viena, Bruselas, Lyon, Colonia, Milán, Turín, Asti, Basilea, Friburgo y Barcelona.