>Històries d’esperança: Fundació Escó

Històries d’esperança: Fundació Escó

La Fundació Escó, situada al barri del Raval,  acompanya a les dones en risc d’exclusió social i a les seves famílies, intentant atendre les necessitats d’aquestes persones des d’una perspectiva global i interdisciplinària. Com totes les entitats i persones, a causa del covid-19 la nostra tasca s’ha vist modificada i en qüestió de dies hem hagut de reinventar la nostra intervenció i acompanyament. Malauradament estem vivint un moment sense precedents i ens acostem a una crisi que marcarà la vida de moltes persones, cal, però, no perdre l’esperança i ser capaces de veure i agrair  aquelles espurnes que surten en els moments de més dificultat. Durant aquest temps no hem perdut ni un sol moment el sentiment de pertinença i d’equip com a Fundació, ens estem coneixent millor entre nosaltres i també a les dones i les famílies que seguim acompanyant via telefònica. Elles, i les seves històries, son sens dubte motius per a l’esperança. Volem compartir una d’aquestes histories, la d’una dona que ens explica com aquest confinament li ha servit per a conèixer millor als seus fills, estar més estona amb ells i gaudir d’aquest moment en família, tot i viure en un pis molt petit s’han adaptat i han creat un taulell de pin-pom al passadís. També ens explicava com s’ha teixit una xarxa de veïns del Raval molt sòlida i també en la pròpia comunitat on viu, i que entre totes s’ajuden, es cuiden i fan xarxes de suport. Gràcies a aquesta acció està coneixent a moltes veïnes i es sent recolzada i acompanyada d’una manera que abans desconeixia. Aquests és tan sols un petit testimoni, però que ens serveix per veure la vida i els múltiples moments d’esperança que hi ha dins del confinament.
Des de la Fundació Escó, us enviem un missatge d’esperança i  paciència en aquests moments de dificultat, mentrestant però cal ser positius i observar amb gratitud tots aquells instants de vida i testimonis que ens donen alè i esperança per a seguir endavant.
Acompanyem l’escrit amb una fotografia d’una de les múltiples activitats comunitàries del Raval en les que participem, aquesta concretament és del dia de la dona. Va ser una jornada molt maca, i recordar-la ens dona força per seguir treballant.

Laura Gonzalvo
Educadora Fundació Escó

2020-04-24T07:54:43+00:00