>Gospel i pregàries contra l’esclavitud

Gospel i pregàries contra l’esclavitud

“L’esclavitud no és un fet de l’antiguitat, sino que en el segle XXI moltes persones són enganyades, maltractades i privades de la seva dignitat i llibertat”, amb aquestes paraules el Papa Francesc va recordar la festa de santa Josefina Bakhita, el passat 8 de febrer, una jornada mundial de reflexió i pregària contra la trata de persones. Afecta de forma desproporcionada a dones i nenes, més del 70% de les víctimes. Tot sovint, també recordava el Pontífex, aquestes dones maltractades, no només pels traficants sinó pels homes hipòcrites i egoistes que contracten els seus “serveis”; perden la capacitat de confiar en els altres. L’Església, per tant, té una gran feina pastoral que consisteix en escoltar aquestes dones i ajudar-les a sortir del pou en què es troben i recuperar la seva dignitat.

Per pregar sobre la esclavitud, el 7 de febrer es va celebrar a l’església de sant Pau del Camp de Barcelona, una vetlla de pregària contra la trata de persones. Es va recordar la figura de santa Josefina Bakhita, nascuda al 1869 al Sudan, que va ser segrestada als nou anys i venuda com a esclava. Bakhita, que en el seu dialecte vol dir “afortunada”, anys més tard es va fer monja i va descobrir com la fe en Déu li havia donat forces per soportar l’esclavitud. Va ser canonitzada durant la celebració del Gran Jubileu del 2000.

Per ajudar a la interiorització de la pregària, es va projectar la imatge d’una dona, primer recargolada i poc a poc aixecant-se i acabant amb les mans alçades, amb actitud de lloança, com a exemple de les diverses etapes de l’esclavitud, fins que aconsegueixen alliberar-se de tant dolor. La veu en off de diverses dones van narrar el camí de prostitució i de violència que havien viscut, però també d’esperança i agraïment per les mans amigues que Déu havia posat en el seu camí per ajudar-les.

Espelmes de color blau, verd i groc es van posar al terra com a símbol de tantes dones maltractades. Per acabar boniques veus de gospel cantant al.leluia, amb un gran somriure i l’espurna de l’esperança en els seus ulls.

Glòria Carrizosa Servitje

 

Clica la imatge per veure el power point de la pregària

Cartell Dia mundial contra la Trata Barcelona 2019

Pregària Dia Mundial contra la Trata Barcelona 2019

 

 

 

 

 

 

 

Clica la imatge per veure un video de la pregària

 

 

2019-02-28T11:21:37+00:00