>Celebració diocesana IV Jornada Mundial dels pobres el proper 15 de novembre

Celebració diocesana IV Jornada Mundial dels pobres el proper 15 de novembre

L’Església de Barcelona celebrarà el proper diumenge 15 de novembre la IVJornada Mundial dels pobres que convoca cada any el Papa Francesc.

Enguany, com a conseqüència de la Covid que ha trastocat les nostres vides, la celebrarem amb un format reduït a la Parròquia de Santa Anna.

Aquesta Jornada té un doble objectiu: per un costat sensibilitzar la Comunitat Cristiana davant la pobresa nostre temps provoca tant de dolor i sofriment  i per l’altre desvetllar en les nostres comunitats i a tota la societat un esperit generós d’acollida i solidaritat davant les persones i famílies que pateixen per no tenir el mínim necessari per a viure.

El lema d’enguany “Allarga la ma al pobre” del llibre de l’Antic Testament de la Siràcida exposa els seus consells sobre moltes situacions concretes de la vida, i la pobresa és una d’elles. Insisteix en el fet que en l’angoixa cal confiar en Déu: «Redreça el cor, estigues ferm i no t’angoixis en temps d’adversitat. Pega’t a ell i no et separis, perquè a la fi siguis enaltit. Tot el que et sobrevingui, accepta-ho, i sigues pacient en l’adversitat i en la humiliació. Perquè en el foc es prova l’or, i els que agraden a Déu en el forn de la humiliació. En les malalties i en la pobresa posa la teva confiança en ell. Confia en ell i ell t’ajudarà, redreça els teus camins i espera en ell. Els que temeu a el Senyor, espereu seva misericòrdia i no us desvieu, no sigui que caigueu »(2,2-7).

Amb aquesta carta adjuntem també:

− El Cartell dels actes que tindran lloc el 15 de novembre a Santa Anna (amb capacitat limitada per les mesures sanitàries).

− El Missatge del Papa Francesc amb motiu d’aquesta Jornada (català).

2020-11-11T11:22:48+00:00