>Campanya per exigir l’acollida de persones refugiades

Campanya per exigir l’acollida de persones refugiades

Més de 50 organitzacions socials presenten una campanya per exigir que el Govern compleixi el seu compromís d’acollida de persones refugiades

Sota el lema “Veniu Ja”, diverses organitzacions s’han unit per demanar al Govern que compleixi el seu compromís d’acollida de més de 17.000 persones, tal com li va assignar la UE fa gairebé dos anys. La UE no va descartar sancions als països que no complissin amb la quota assignada; tot i així, Espanya ha rebut poc més d’un 7% d’aquesta xifra. La gravetat de la situació exigeix un canvi de rumb immediat.

Oxfam Intermón 2, 11 maig 17

Les organitzacions s’han agrupat al voltant d’una acció comuna: un marcador en què es pot veure el recompte de persones que van arribant a Espanya en temps real, a la vegada que també es pot veure un compte enrere amb els dies que falten perquè el termini d’acollida es compleixi, el proper mes de setembre.

Reassentament i reubicació, mesures que eviten morts i tràfic de persones

Al món més de 65 milions de persones s’han vist obligades a abandonar casa seva a causa de conflictes, pobresa i altres persecucions. Aquestes situacions s’han agreujat considerablement en els últims anys. El reassentament i la reubicació són dos dels mecanismes legals que permeten que les persones circulin de forma segura, evitant així que es juguin la vida creuant el mar en embarcacions precàries i contractant serveis de traficants i màfies.

En un primer termini el Govern es va comprometre a reassentar 1.449 persones, que haurien d’arribar a Espanya de tercers països com Turquia, el Líban o Jordània abans del 20 de juliol de 2017. D’aquestes, n’han arribat 418. El segon objectiu donat per la UE es compleix el 26 de setembre, data en la qual Espanya hauria d’haver reubicat des de diferents països d’Europa 15.888 persones. Concretament, des de Grècia estava prevista l’arribada de 6.647 persones, 2.696 des d’Itàlia i altres 6.565 l’origen de les quals està pendent de decidir. D’aquestes 15.888 persones reubicades, n’han arribat 886.

Per seguir quantes persones refugiades han arribat a Espanya (dades actualitzades en temps real): http://venidya.org/

http://www.flama.info/modules.php?name=news&;idnew=23840

2017-05-16T12:05:13+00:00