>Atemptats de Barcelona missatges del Cardenal Omella i el Papa Francesc

Atemptats de Barcelona missatges del Cardenal Omella i el Papa Francesc

Cardenal Omella: “Demano a Déu que actuï sobre el cor de les persones que tenen la idea de fer mal al proïsme”

Declaracions de l’arquebisbe metropolità de Barcelona a la sortida de l’Hospital del Mar, després de visitar alguns dels ferits de l’atemptat de La Rambla de Barcelona

BARCELONA, 18 d’agost de 2017.-  L’arquebisbe de Barcelona, el cardenal Joan Josep Omella, acompanyat del bisbe auxiliar Sebastià Taltavull, ha visitat aquest migdia algunes de les persones ingressades a l’Hospital del Mar i a l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau com a conseqüència del terrible atemptat que ha sofert la ciutat. L’arquebisbe de Barcelona s’ha interessat per l’estat de salut dels ferits, als que ha volgut saludar i desitjar-los una ràpida recuperació. En la seva visita ha declarat sentir-se molt impressionat per la naturalesa d’aquesta acció terrorista i ha lamentat qualsevol forma de violència que atempti contra el dret a la vida i a la llibertat.

En ambdues visites ha pogut intercanviar paraules de consol i esperança amb els ferits i les seves famílies. El cardenal Omella ha expressat al personal sanitari que l’ha acompanyat durant la visita el seu sentiment d’admiració per la feina ben feta dels equips mèdics i d’infermeria dels diversos centres hospitalaris que han atès a persones ferides i també ha volgut destacar l’actuació de tots els cossos de seguretat i persones anònimes que han participat amb generositat atenent a les víctimes i a les seves famílies.

Missatge del Sant Pare per les víctimes de l’atemptat terrorista de Barcelona

Barcelona, 18 d’agost de 2017.- A continuació reproduïm el missatge que el Secretari d’Estat de Sa Santedat, el Cardenal Pietro Parolin, dirigit al cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona. En nom del Sant Pare, aquesta nota expressa el condol per les víctimes mortals del greu atemptat terrorista.

CARDENAL JUAN JOSÉ OMELLA Y OMELLA
ARZOBISPO DE BARCELONA

ANTE LA NOTICIA DEL CRUEL ATENTADO TERRORISTA QUE HA SEMBRADO DE MUERTE Y DOLOR LA RAMBLA DE BARCELONA, EL PAPA FRANCISCO DESEA EXPRESAR SU MÁS PROFUNDO PESAR POR LAS VÍCTIMAS QUE HAN PERDIDO LA VIDA EN UNA ACCIÓN TAN INHUMANA Y OFRECE SUFRAGIOS POR SU ETERNO DESCANSO. EN ESTOS MOMENTOS DE TRISTEZA Y DOLOR, QUIERE HACER LLEGAR TAMBIÉN SU APOYO Y CERCANÍA A LOS NUMEROSOS HERIDOS, A SUS FAMILIAS Y A TODA LA SOCIEDAD CATALANA Y ESPAÑOLA. EL SANTO PADRE CONDENA UNA VEZ MÁS LA VIOLENCIA CIEGA, QUE ES UNA OFENSA GRAVÍSIMA AL CREADOR, Y ELEVA SU ORACIÓN AL ALTÍSIMO PARA QUE NOS AYUDE A SEGUIR TRABAJANDO CON DETERMINACIÓN POR LA PAZ Y LA CONCORDIA EN EL MUNDO. CON ESTOS DESEOS, SU SANTIDAD INVOCA SOBRE TODAS LAS VÍCTIMAS, SUS FAMILIARES, Y EL QUERIDO PUEBLO ESPAÑOL LA BENDICIÓN APOSTÓLICA.

CARDENAL PIETRO PAROLIN
SECRETARIO DE ESTADO DE SU SANTIDAD

 

2018-02-20T15:44:43+00:00