>Del Discurs del Papa Francesc als caps d’Estat i de Govern de la Unió Europea presents a Itàlia per

Del Discurs del Papa Francesc als caps d’Estat i de Govern de la Unió Europea presents a Itàlia per

  1. “Europa no és un conjunt de normes que s’han de complir, o un manual de protocols i procediments a seguir. És una vida, una manera de concebre l’home a partir de la seva dignitat transcendent i no només com un conjunt de drets que s’ha de defensar o de pretensions a reclamar”.
  2. “El primer element de la vitalitat europea és la solidaritat”
  3. “En un món que coneixia bé el drama dels murs i de les divisions, es tenia molt clara la importància de treballar per una Europa unida i oberta, i d’esforçar-se tots junts per eliminar aquesta barrera artificial que des del mar Bàltic fins l’Adriàtic, dividia el continent. ¡Com s’ha lluitat per a ensorrar aquest mur!… Allà on des de generacions s’aspirava a veure caure els signes d’una enemistat forçada, ara es discuteix sobre com deixar fora ‘els perills’ del nostre temps”.
  4. “No es pot limitar a gestionar la greu crisi migratòria d’aquests anys com si fos un greu problema numèric, econòmic o de seguretat. La qüestió migratòria planteja una pregunta més profunda, que és sobretot cultural: Quina cultura proposa l’Europa d’avui?”.
  5. “La por que s’adverteix troba sovint la seva causa més profunda en la pèrdua d’ideals. Sense una veritable perspectiva d’ideals, s’acaba essent dominat pel temor de que l’altre canviï els nostres costums arrelats, ens privi de les comoditats adquirides, posi d’alguna manera en discussió un estil de vida basat només en el benestar material”.

 

2018-02-21T12:15:55+00:00